در مورد گرین وال بیشتر بدانید

دیوار پوشیده از گیاهان

گرین وال به دیواری می‌گویند که از طریق پوشش گیاهی سبز رنگ می شود. در این مقاله به طور کلی گرین وال و ویژگی های آن را مورد بررسی قرار داده ایم. پس برای کسب اطلاعات در این زمینه همراه ما باشید.

معرفی گرین وال

گرین وال یا دیوار سبز به صورت ایستاده و عمودی بر روی دیوار منزل مسکونی یا ساختمان های اداری به کار می‌رود. در برخی مواقع گیاهان به صورت طبیعی بر روی دیوار رشد می کنند و کل سطح دیوار را می پوشانند که باعث به وجود آمدن نمای سبز و دلنشین می‌ شود.

گرین وال علاوه بر زیبایی ظاهری بسیار زیادی که دارد دارای فواید بسیار زیاد دیگری هم می باشد. در این بخش چند مورد از این فواید را شرح می دهیم.

  1. ایجاد ارزش افزوده برای مناطق ساختمانی و ارزشمند شدن آن ها.
  2. به وجود آمدن دید بصری بیشتر برای ساکنان مناطق مسکونی و همسایگان.
  3. افزایش پیدا کردن سرانه فضای سبز در شهرداری.
  4. کاهش پیدا کردن دمای محیط داخلی در فصل گرما.
  5. رعایت کردن اصول توسعه پایدار.
  6. به وجود آمدن الگوی مهندسی مناسب در جهت توسعه فضای سبز.
  7. دیوارها و محیط های سبز در مناطق شهری برای ساکنین منطقه موجب ایجاد آرامش و سرزنده شدن می شوند.

فواید بسیار زیاد گرین وال موجب شده که اکثر افراد در منزل و یا در شهرداری منطقه از دیوار سبز استفاده کنند. در واقع گیاه باعث چشمگیری و جذاب تر شدن فضای شهری می شود.

انواع گرین وال و مشخصات آن

گرین وال انواع مختلفی دارد که هر کدام از آن ها به طور متفاوتی به وجود می آیند و از لحاظ شکل ظاهری و نحوه ساخت با یکدیگر تفاوت دارند.

  • دیوار سبز کابلی

دیوار سبز کابلی از توپی هایی تشکیل شده که از جنس فولادند و در برابر رطوبت ضد زنگ هستند. این توپی ها به کمک پیچ به سطح دیوار نصب می شوند و فاصله آن مطابق با طرح انتخاب شده خواهد بود. از گرین وال کابلی بیشتر برای گیاهان رونده و پر شاخ و برگ استفاده می کنند تا گیاه پر شاخ و برگ به طور منظم و مرتب سطح دیوار را بپوشاند.

  • دیوار سبز شبکه ای

این دیوار از سازه های بسیار سبکی تشکیل شده است که شبکه های فولادی آن بر روی دیوار ساختمان نصب می شوند و اغلب برای گیاهانی که رشد آهسته دارند کاربرد دارد. این سیستم به دلیل انعطاف پذیری زیادی که دارد نسبت به دیوار کابلی از طرح بندی های متفاوتی برخوردار است.

  • دیوار سبز مدولار

این دیوار از داربست های استیل گالوانیزه به وجود آمده و گیاه رونده را بر روی سازه مستقل نگه می دارد. همچنین می‌توان این داربست را در شکل ها و طرح های متفاوت فرم داد تا گیاه رونده به همان طرح و شکل دلخواه صورت گیرد و زیبایی بیشتری داشته باشد.

  • دیوار سبز نمد پلیمری

در این دیوار یک پارچه نمدی در زیر ساخت قرار می‌گیرد و به شکل مشخصی تا می‌خورد. این سیستم برای گیاهان زنده ای که قابلیت کشت عمودی دارند مناسب است و نسبت به سایر دیوارها دارای قابلیت های بیشتری هستند. به طوری که می توان گیاه دیوار را به طور آسان تعویض کرد. همچنین سیستم این دیوار باعث می‌ شود تا ریشه گیاه رونده به طور مناسب تهیه شود و زهکشی آن نسبت به سایر گرین وال ها قوی تر باشد.

  • دیوار سبز هیدروپونیک

در این نوع دیوار می توان  از گیاه های متنوعی استفاده کرد و امکان تغییر شکل و طرح های متفاوت در آن بسیار است. دیوار سبز هیدروپونیک بسیار چشمگیر است. در این دیوار به صورت هوشمند مواد غذایی گیاه توسط آب تأمین می شود.

انواع گرین وال های اکسیژن ساز

گرین وال های اکسیژن ساز به طور کلی به دو دسته متفاوت زنده فعال و زنده غیر فعال تقسیم می شوند. هر کدام از آن ها مشخصات مخصوص به خود را دارند.

گرین وال زنده فعال از تلفیق گرمایش و سرمایش ساخته شده و هوای داخلی محوطه را تصفیه می کند. این گرین وال سیستم تهویه هوا را با مکش از ریشه انجام می دهد.

گرین وال زنده غیرفعال به گونه ای طراحی و ساخته شده که در آن هیچ دستگاهی برای گردش هوا وجود ندارد و گیاه در فضای باز رشد می کند. جزئیات متفاوتی در این نوع دیوار وجود دارد که به نحوه نگهداری از گیاه و رشد آن بستگی دارد. این نوع دیوار یکی از جدیدترین سیستم های گرین وال است که در میان مردم از محبوبیت بسیاری برخوردار است.

گیاهان مخصوص برای گرین وال

برای اینکه گرین وال سرسبز و زیبا را در مناطق مورد نظر طراحی کنید باید به عوامل مختلفی همچون آب و هوای منطقه و نوع خاک منطقه دقت بسیاری داشته باشید.

  • گیاهان همیشه سبز

این نوع گیاهان برای مناطقی که آب و هوای بسیار سرد دارند مناسب نیست و در هوای معتدل رشد بهتری دارند. جهت رشد بیشتر باید در مناطقی که نفوذ نور خورشید در آن بیشتر است استفاده کرد. با تابش نور خورشید به گیاه، گرین وال سرسبز رشد سریع تری خواهد داشت.

  • گیاهان بومی

باید متناسب با شرایط آب و هوایی منطقه گیاه را انتخاب کرد تا از عواملی همچون خشک شدن گیاه، درگیر شدن به بیماری های مختلف جلوگیری کرد. انتخاب گیاه متناسب با منطقه باعث می‌ شود تا گیاه به شرایط آب و هوایی منطقه خود سازگاری بهتری داشته باشد.

مشخصات گیاهان مناسب برای گرین وال

در این قسمت گیاهان مختلفی که مناسب گرین وال هستند را با مشخصات کامل معرفی کرده ایم.

  1. پاپیتال: این گیاه ساقه های چوبی داشته و مناسب دیوارها است؛ به طور رونده ای از دیوار بالا می رود و در همه حال سبز می شود و رشد مناسبی دارد.
  2. پیچ امین الدوله: این گیاه تا ارتفاع ۱۰ متر رشد می‌ کند و گل‌های بسیار معطر و خوش بو به وجود می‌آورد. حداقل دمای مورد نیاز برای رشد این گیاه ۱۵ درجه سانتی گراد است که می تواند در این میزان دما دوام بیاورد.
  3. لیزوماکیا: این گیاه در برابر سرما مقاوم و نیمه مقاوم است و در آفتاب برگ های طلایی رنگ دارد. لیزوماکیا برای رشد بیشتر نیازمند خاک غنی شده با مواد آلی است.
  4. شیرخشت: گیاه شیرخشت به طور متوسط از سه متر تا ۸ متر رشد می‌ کند و در‌ برابر کمبود آب مقاوم است. به طوری که اگر این گیاه را کم آبیاری کنید پژمرده و خشک نمی شود.
  5. ناز فرانسوی: این گیاه رشد چشمگیری دارد و تا ارتفاع ۳۰ سانتی متر رشد می کند. برگ های این گیاه ضخیم است و حداقل دمایی که می تواند در آن دوام بیاورد ۱۰ درجه سانتی گراد است.

سخن آخر

در پایان توصیه می کنیم اگر می خواهید از گرین وال برای زیباتر شدن و حس آرامش بیشتر در فضای خانه یا محیط های کاری استفاده کنید، تمام شرایط گیاه را برای سرسبزی بیشتر در نظر بگیرید.